

FACULTY SENATE MEETING AGENDA

Zoom Meeting - <u>https://unt.zoom.us/j/96496951301</u> AGENDA - May 12, 2021

Time Discussion <u>Begins</u>	Time Allotted		
2:00	2 minutes	I.	Welcome and IntroductionsRecognize Student Senators
2:02	3 minutes	II.	Approval of Minutes (April 14, 2021) [vote]
2:05	5 minutes	111.	 University Elections Committee (Adam Chamberlin) Officer elections results Senator and elected committees results update
2:10	45 minutes	IV.	 Faculty discussion (President Neal Smatresk / Provost Jennifer Cowley) COVID update Financial/budget impact updates Status of upper-level administrators hiring processes PACs inconsistent consideration of COVID impact statements CLEAR online course Q & A
2:55	15 minutes	V.	Website platform transition to Modern Campus Omni WCMS information and Q & A (Jim Berscheidt / Charity Beck)
3:10	10 minutes	VI.	 Faculty Policy Oversight Committee (Adam Chamberlin / Elizabeth Oldmixon) Second Read [vote] 06.035 Academic Freedom and Academic Responsibility 06.054 Faculty Retirement with Modified Service First Read 06.xxx Visiting Scholars and Artists 06.046 Centers and Institutes
3:20	10 minutes	VII.	 Committee on Committees (William Cherry) [vote] Proposal for staggered terms for Committee on Status of Faculty with Disabilities Standing committee vacancies Administrative committee vacancies
3:30	5 minutes	VIII.	Executive Committee (Scott Belshaw)
3:35	5 minutes	IX.	 Other standing committee updates University Undergraduate Curriculum Committee (May) (April Prince/Kim Faris) [vote] Graduate Council minutes (March) (Dale Yeatts / Dan Peak) [vote]

3:40	10 minutes	X.	 New Business Student government reports Graduate Student Council (Bailey Sterling) Student Government Association (Cameron Combs)
3:50	5 minutes	XI.	Old Business
3:55	5 minutes	XII.	 Comments for the Good of the Order Next Executive Committee meeting: May 26 Next Faculty Senate meeting: June 9 The full Senate schedule is posted on the <u>Senate website</u> DCTA Virtual Town Hall -Tuesday, May, 18, 2021, 1-2 p.m. <u>https://dctafeedback.net/gozone/public-events</u>
4:00		XIII.	Adjournment